ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ 23-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου, στη διεύθυνση:  1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Φυσικής (efie.gr)

 

 

Η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας (ΕΛΕΝΕΠΥ) συνδιοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Φυσικής, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, στο Royal Olympic Hotel.

Σκοπός του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής είναι να αναδείξει σύγχρονα θέματα Ιατρικής Φυσικής και συναφών αντικειμένων φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο, τα νοσοκομεία και τη βιομηχανία. Απώτεροι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη της εκπαίδευσης, η διάχυση της γνώσης, η ενίσχυση των συνεργασιών στο ταχέως εξελισσόμενο πεδίο της Ιατρικής Φυσικής, η αλληλεπίδραση όλων των Ακτινοφυσικών της χώρας μεταξύ τους αλλά και με επιστήμονες συναφών πεδίων και βέβαια η ενεργός συμμετοχή των νέων επιστημόνων και η αλληλεπίδραση τους σε ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό γεγονός.

Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εφαρμογές των ιοντιζουσών και μη- ιοντιζουσών ακτινοβολιών στην Ιατρική, θέματα Ιατρικής Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Νανοϊατρικής.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Φυσικούς Ιατρικής αλλά και επιστήμονες από όμορα πεδία όπως οι Ιατροί, Μηχανικοί, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι κ.ά.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι το συνέδριο θα καθιερωθεί και θα πραγματοποιείται σε περιοδική βάση, καλούμε όλους τους επιστήμονες του χώρου να συμμετέχουν ενεργά.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Στάθης Ευσταθόπουλος
Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής
Μονάδα Ακτινοφυσικής, Β’ Εργ. Ακτινολογίας
ΠΓΝ «Αττικόν», Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

Παντελής Καραΐσκος
Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ